Ludzie fundacji - rada programowa

Agata Lewandowska

Jestem dietetykiem (Uniwersytet Medyczny w Warszawie) i psychologiem klinicznym (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie).

Zajmuję się w zdrowym odchudzaniem i edukacją żywieniową, czyli tym jak zadbać o siebie przez jedzenie i zdrowy tryb życia. Specjalizuję się w psychodiabetologii i psychokardiologii. Prowadzę kompleksowe szkolenia z zakresu żywienia oraz uczę jak pracować z osobami otyłymi i z nadwagą.

Doświadczenie zawodowe zdobywałam w Centralnym Szpitalu Klinicznym w Warszawie, Centrum Medycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, Centrum Onkologii - w Zakładzie Prewencji i Epidemiologii Nowotworów, Fundacji Promocja Zdrowia, zajmując się prewencją otyłości i nadwagi poprzez promocję zdrowego odżywiania.

Jestem Krajowym Konsultantem ds. Żywienia w firmie Herbalife. Oraz koordynatorem program „Lekko z Falck“ w Centrum Medycznym FALCK w Warszawie.

Prowadzę program kulinarno-dietetyczny w TVN Style „REWOLUCJA NA TALERZU“.

Artur Wolski

rocznik '73

od 15 lat uczy filozofii, etyki i religii.

Pomysłodawca: "Spotkań bardzo cool(turalnych)", sesji "Naczelne", akcji "Smakuj w rozmowie", "Najmniejeszych Projekcji Świata", "Czytam daję słowo", "Warszawa się uśmiecha" corocznego koncertu w radiowej Trójce "Jasełka z... Gwiazdą".
W 2009 roku powołany przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego do scenariuszowej grupy ekspertów w PISF-ie.

Przeprowadził około 100 rozmów i spotkań z wybitnymi twórcami i naukowcami, m.in.: W. Bartoszewskim, J. Menzlem, W. Albińskim, A. Wajdą, J. O'Sullivanem, K. Krauze, S. Fabickim, J. Braciakiem, B. Geremkiem, J. Hartwig, J. Machulskim, A. Michnikiem, M. Staszczykiem, W. Gilberem, J. Twardowskim, M. Szumowską, J. Staniszkis, P. Śpiewakiem, A. Bonieckim, R. Sikorskim, A. Sewerynem, M. Urbaniakiem, W. Siudmakiem i wieloma innymi postaciami ze świata kultury i nie tylko...

Współautor "Rozmów o Miłoszu" wyd. Znak

Przez 6 lat współtworzył klub i księgarnię Czuły Barbarzyńca

Zalożyciel grupy happeningowej oraz www.entropiaslowa.pl
Obecnie pracuje w kinie Atlantic.

Tomasz Jakubiak

Kucharz i dziennikarz kulinarny, od trzech lat związany z codziennym programem „Dzień Dobry TVN”. Współautor wielu reportaży telewizyjnych - dla potrzeb programu testował ukraińskie bezdroża, a w pogoni za egzotycznymi smakami z Madery dotarł aż na Sri Lankę. Wcześniej, przez kilka lat, był szefem kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich hotelach i restauracjach, m.in. w kultowej Cafe Szparka. Do tej pory układa menu w kilku warszawskich lokalach gastronomicznych. Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Jego największą miłością jest rodzima kuchnia z każdego zakątka świata.

Tomek z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, jak również prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne. W swojej pracy wyznaje zasadę, że można jeść jednocześnie dobrze i zdrowo.

Jego profesjonalizm i entuzjazm zauważyły m.in. takie marki jak Coca-Cola i Amica czy organizacja Norwegian Seafood Export Council (NORGE) proponując mu współpracę.

Potencjał Tomka docenił także liczący się na rynku magazyn MaleMan, umieszczając jego nazwisko na liście "30 before 30" in maleman's magazine, którzy zmienią świat.

 

 

Zarząd fundacji:

Aleksandra Dębska - prezes zarządu
Tomasz Gronowski - wiceprezes zarządu